Model de futur dels menjadors educatius de Barberà del Vallès
Procés participatiu per a l'elaboració del document guia sobre el model de futur dels menjadors educatius de BdV
3 - Model de gestió - Contractació del servei de menjadors educatius
Per a la contractació del servei de menjador educatiu cal tenir en compte el document sobre criteris per la contractació d'empreses per a la qualitat alimentària.
Els contractes han de garantir obligatòriament les recomanacions de l'ASPCAT- ACSA, (Agència de Salut Pública de Catalunya- Agència Catalana de Seguretat Alimentària).
Es important l'aplicació de l'espai del migdia a la Llei catalana de contractes de serveis. Així com la possibilitat d'establiment de convenis de col·laboració.
Caldria assegurar que en les licitacions s'incloguin criteris socials i que les empreses locals o de proximitat, empreses d'economia social puguin presentar-se a les licitacions.
El projecte contractat ha de complir com a mínim allò que digui la normativa pel que fa a:
- Equitat de gènere i coeducació.
- Inclusió social.
- Qualitat alimentària.
- Condicions laborals.
- Ràtios.
- ......
A l'hora de contractar cal tenir en compte les recomanacions oficials de l'Agència de Salut Pública, així com els documents i guies actualitzades sobre recomanacions i criteris.
És important disposar de mecanismes per a la gestió de servei propera i participativa. El procediment de selecció i renovació ha de ser també participatiu.
Llistat d'adhesions
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
4 comentaris
Tot i que el criteri econòmic pot ser força determinant, crec que en aquests casos no ha de ser el més important.
Com deia al punt número 1, és important poder accedir a les petites empreses amb una elevada qualitat, dotar-les de les eines per facilitar que puguin presentar-se als concursos i lluitar activament per una reformulació dels requisits i mèrits contrant-se en el projectes concrets més que en els títols i certificats obtinguts al llarg dels anys mitjançant inversions econòmiques que sovint son contràries als incentius del propi personal o del projecte educatiu.
S'hauria de tenir en compte la qüalitat, he vist a la llar d'infants els menús de menjadors son molt sans, en canvi a primaria i secundaria no son tan sans. S'haurien d'incorporar més llegums, més peix i no arrebosat, més verdures i hortalisses de temporada, més fruita i sobretot yogur natural sense sucre ni sabors. També s'hauria d'incorporar cereals integrals, arròs integral i pasta integral, com es fa a la Llar d'infants. No sé perque feu aquest canvi de criteri, a les llar d'infants de Barberá del Vallés es fan bons menús, no sé perque no seguiu la mateixa linea.
Estic totalment d'acord amb la Saida, ja ho hem dit en el punt anterior, el menú s'ha de millorar moltíssim, ha de ser variat, amb verdures i fruites de temporada, eliminar els arrebosats, els sucres afegits i els aliments processats. Hauria de ser creat i revisat per nutricionistes infantils, així com també per la regidoria d'ensenyament i de sanitat de l'Ajuntament. Si filem més prim, una bona idea seria que les famílies poguessin venir a dinar un cop cada x temps amb prèvia reserva
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...